keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Elämän pieniä iloja


Tämän blogin päivittäminen on taas jäänyt huolestuttavan vähälle. Pahoitteluni siitä. Sen sijaan on tullut reissattua melkoisen paljon. Sunnuntaina palasin Taizésta, jossa vietin taas vajaan viikon. Koska reissuni alkaa jo lähestyä loppuaan, ajattelin tänään jakaa teidän kanssanne vähän matkan aikana koettuja pieniä iloja, des petits plaisirs de la vie, kuten täälläpäin sanotaan.  Lisäsin jokaiseen lauselmaan myös paikan, jota se kuvaa.


Elämän pieniä iloja:

Les Arénes de Nîmes
Vaeltaa vuorilla tuntikausia yksin eksymättä ja ihailla talven jälkeen heräävää luontoa (Grenoble).

Rupatella ystävällisen miehen kanssa raitiovaunussa kielellä, jota ei vielä kunnolla hallitse ja tulla ymmärretyksi (Grenoble).

Huomata, että väärinkäsityksistä huolimatta kaikki yleensä järjestyy parhain päin (Lyon).

Ihailla syvänsinistä järveä ja sen taustalle piirtyvää valkohuippuista vuorijonoa linnan huipulla seisten (Annecy).



Carcassonne
Päättää äkkipikaa lähteä Pariisiin tapaamaan ystävää, jota ei ole nähnyt ikuisuuksiin ja lentää hänen kanssaan kaupungin yllä (Pariisi).

Lähteä viikonlopuksi tuulettumaan laskettelureissulle ja huomata rakastavansa itselleen uutta lajia (Autrans).




Barcelonan ranta
Syödä crêpesejä ainoana asiakkaana pienessä merihenkisesti sisutetussa ravintolassa ja saada ainutlaatuisen hyvää palvelua, sekä maittava ruokaa (Vent d’Ouest, Mâcon).

Hiljentyä luostarissa tuhansien muukalaisten keskellä ja kokea sanoinkuvaamatonta yhteyttä (Taizé).

Nähdä Geneve-järven aallot Maailmankauppajärjestön päämajan ikkunasta (Geneve).

Avignonin silta
Viilettää alas lumihuippuisten vuorten ympäröimiä, silmänkantamattomiin jatkuvia alppirinteitä uuden japanilaisen ystävän kanssa (Alpe d’Huez).

Syödä maailman parasta porkkakakkua ja siemailla oikean baristan valmistamaa café lattea Pariisista saapuneen ystävän kanssa (Café Mokxa, Lyon).
Cluny

Viettää aikaa Suomesta vierailulle tulleiden perheenjäsenten parissa jylhissä vuoristomaisemissa (Chambéry).

Huomata, että Avignonissa on paljon muutakin kaunista nähtävää kuin maailmankuulu silta (Avignon).

Istua puistonpenkillä auringosta nauttien, kun vanhempi mies alkaa jutella kanssasi ja yrittää naittaa sinut pojalleen, jota et tule koskaan näkemään, koska sinun täytyy valitettavasti ehtiä tunnin päästä lähtevään junaan (Nîmes).
Lyon

Katsella nostalgian valtaamana Titanicia aiemmin keväällä matkallasi tapaamasi tytön kanssa tämän kotikaupungissa (Toulouse).

Seistä keskiaikaisen kaupungin muurilla ja katsella alhaalla levittäytyvää punatiilistä kattomerta (Carcassonne).




Lyon
Syödä jäätelöä Plaça Reial –aukiolla, suihkulähteen reunalla istuen, auringon paisteessa (Barcelona).

Kävellä rantahiekassa ja istua sitten kivelle katselemaan aallot huuhtovat vähitellen jälkesi pois (Barcelona).

Tuijottaa junan ikkunasta matalikossa vapaana kahlaavia satoja vaaleanpunaisia flamingoja (junamatka Barcelonasta Lyoniin).

Käydä katsomassa ranskankielinen elokuva japanilaisen ystävän kanssa ja huomata, että pysyy kärryillä valkokankaan tapahtumista (Lyon).

Japanilaiset puutarhat, Toulouse
Istua yliopiston kirjastolla lukemassa tenttiin, kun joku koputtaa yllättäen olalle ja pyytää syömään alakerran kahvioon (Lyon).

Napata tenttikirja kainaloon ja lähteä kahvilaan opiskelemaan tuoremehulasin ja juustokakun ääreen (Raconte Moi La Terre, Lyon).

Esitellä itselleen rakkaaksi tullutta asuinympäristöä ystävälleen ja huomata, että hänkin ihastuu valon kaupunkiin (Lyon).

Lähteä hetkeksi pois kaupungista ja huomata, miten paljon raikkaampaa ilma oikeasti on maaseudulla (Pérouges).


Mur des Canuts, Lyon
Astella sisään upouuteen ostoskeskukseen, ihailla sen virtaviivaista arkkitehtuuria ja löytää putipuhtaat saniteettitilat (Lyon, Confluence).

Paeta hetkeksi todellisuutta rauhan tyyssijaan (Taizé).

Se tunne, kun komea ruskeasilmäinen ja kiharahiuksinen poika hymyilee sinulle valtaistuimeltaan, äitinsä sylistä (Lyon).

Istua Rhône-joen varrella kesäauringon paisteessa ja lukea Fileas Foggin seikkailuja kaukomailla (Lyon).



Todeta, että aika käy vähiin ja nauttia täysin siemauksin viimeisistä hetkistä tuttuja kulmia kierrellen (Lyon).


Pérouges
Yritin asettaa lauselmat aikajärjestykseen, jotta saisitte ainakin jonkinlaisen käsityksen siitä, missä kaikkialla olen käynyt matkan varrella. Ensi viikon puolivälissä suuntaan Ranskan etelärannikolle ja sen jälkeen palaan vielä pariksi päivää Lyoniin, josta jatkan suomalaisen ystäväni kanssa matkaa Dijonin kautta Pariisiin ja sieltä Suomeen. Toivon ennättäväni vielä kirjoitella ainakin yhden tekstin ennen rannikolle lähtöä, mutta en mene siitä takuuseen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti